tirsdag 9. oktober 2012

Sesongens første Alpinismus

Yr melder ok vær i fjellet og Endre er også gira på tur. Tur blir det. TurtagrøTindeklubhytta før klokka ni fredag kveld. Der oppe venter VPG-Rune med varm hytte, og vi spiser forsvarets drytech til gamle NorKlatt-blader og P1 slagere. Skikkelig hyttekos.


Alpin start på lørdagen, og vi lusker oss ut døra i det de andre står opp. Olsendriver avdeling Drontheim er også på plass, sjekk ut deres fyldige CR fra turen opp Heftyes renne. Planen vår er imidlertid å klatre Skagastølsrisset i fri. Ruta går til høyre i Vestveggen, og holder grad fem sommerstid. Overskyet, litt vind og lett snø i lufta, men ved innsteget klarner det opp – i alle fall for fem minutter. Her følger vår CR i bilder.





Raskt blir jeg minnet på at vinterklatring er kaldt, samt tidkrevende proporsjonalt med brattheten. Etter seks av totalt ni taulengder kommer forslaget om bail. Både vind og snø har økt i intensivitet, og vitende om at skumringen vil møte oss innen tre timer, går jeg med på forslaget.


Uvisst om det er meg selv, forholdene eler bare uflaks – sannsynligvis det siste – er dette tredje bail på denne ruta. Uansett ble turen en bra oppvarming til Cham om en uke.


Treg søndag med buldring i EBs på loftet av NTK-hytta

1 kommentar: